top of page

ERP - kun for de store?

Et ERP-system er en forretningsløsning som dekker bedriftens behov innenfor finansstyring, produksjon, salg, innkjøp, logistikk, prosjekt, rapportering, analyse samt lønn og HR.

Engelsk: enterprise resource planning system, på norsk også kalt ERP-system.


Det må vel være dyrt og bare for de store bedriftene - tenker du kanskje?

Sannheten er at ERP området er i sterk endring og har blitt skybasert, modulbasert og kan tilpasses kundenes behov for endring og omstilling parallelt med implementasjonen. Fra å være et komplekst system som både krevde stor datakraft, kostbare lisenser og et kobbel med konsulenter er dagens ERP løsninger ofte levert på toppen av det kundene allerede har av kontorstøtte og med en lisens som er fleksibel og kosteffektiv.


Ved innføring av et moderne ERP-system erstattes både tekniske løsninger og plundrete, manuelle prosesser. Leverandørene forfekter at kunden tilpasses systemet og systemets prosesser enn omvendt - og det med god grunn. Løpende kostnader. Det er mange penger å spare ved å unngå spesialtilpasninger, men heller benytte løsningene slik de er, eller påvirke leverandøren til å endre standardfunksjonalitet i neste release.


Et ERP-System vil altså erstatte dine gamle systemer, men alle som har vært med på IT prosjekter vet at det ikke bare er å knipse i fingrene og så er alt på plass. Det er viktig å finne samarbeidspartnere som har vært i krigen før og vet hvordan slike prosesser gjennomføres uten driftsavbrudd. Innføring / utskifting medfører også muligheter. Gevinstene ved å kartlegge og finne forbedringskandidater innen bedriftens viktigste forretningsprosesser kan faktisk være med på å bekoste prosjektet på sikt. Erfarne leverandører kan være behjelpelig med å finne kost/nytte før prosjektet starter.


Forretningsløsningene, og hva bedriften ønsker å få ut av disse er sentrale spørsmål som må besvares for å sikre at prosjektet og løsningne bidrar til å skape resultater for bedriften.


Jobber du med kunder, salg, prosjekter, produkter, produksjon eller økonomi og trenger informasjon om moderne, skybaserte ERP-løsninger som kan passe din bedrift?


Ta kontakt med oss i Birdai for en ærlig prat.


Leif Thune Rudlang - mobil: 48019733

49 visninger

Comments


bottom of page